Δε. Ιούλ 15th, 2024
Inbound2666973441405030988
Κοινοποίηση

Hoosier-D (Who’s your Daddy)

Η ρίμα βγαίνει από την ζωή όχι από το μυαλό…

Η πρώτη μου επαφή με την Rap ήταν σε ηλικία 10 ετών, θυμάμαι ήμουν σε μια πλατεία και είδα 2 τύπους με ένα ηχείο να βαράει ένα Rap Instrumental, και αυτοί να κάνουν αυθόρμητες ρίμες απαντώντας ο ένας στα λόγια του άλλου… Τους έβλεπα σαν ταινία μπροστά μου και εκεί ένιωσα αυτό το “κλικ” που λέμε… Την επόμενη μέρα βρήκα από φίλους μου κασέτες με αυτή την μουσική και το Walkman μου πήρε φωτιά. Προσπαθούσα να κάνω και εγώ το ίδιο με αυτούς.

Στα 15 μου έγραψα το πρώτο μου τραγούδι με αρχή μέση και τέλος, πλέον όχι Freestyle αλλά ως ποίηση πάνω σε χαρτί. Θυμάμαι το έδειξα σε φίλους μου που ήταν στην ίδια φάση με εμένα και γούσταραν.

Το πρώτο μου nickname ήταν “BONZA” δοσμένο από φίλους στη γειτονιά. Ήταν το πρώτο μου “Tag” σε τοίχο. Η κουλτούρα της Rap ήταν βαθιά ριζωμένη μέσα μου, χωρίς να το ξέρω για να είμαι ειλικρινής. Σε γενικά πλαίσια δεν έφυγα ποτέ από τη μουσική αλλά οι συνθήκες της ζωής με τραβήξανε λίγο πίσω στο κυνήγι της ρίμας στην καθημερινότητα μου, σαν δημιουργία πάντα μιλώντας. Όμως με την κάθε ευκαιρία που μου δινόταν έδειχνα ότι δεν το ξεχνάω.

Πριν από 1,5 μισή περίπου χρόνο ένιωσα έντονα πλέον ότι θέλω κάτι να προσφέρω στη φάση. Πάντα λένε στη ζωή κάτι σε τραβάει να κάνεις το πρώτο βήμα και το δικό μου έγινε μέσα από ένα Diss Track, ένα τραγούδι για να “προκαλέσω” μουσικά ένα άλλον Rapper αλλά στην πορεία η πρόκληση μέσα μου γεννήθηκε προς τον εαυτό μου αν μπορώ να εκφράσω αυτά που ζώ, νιώθω, και έχω βιώσει.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι με συνοδοιπόρο τον φίλο-συνεργάτη & παραγωγό μου τον Unkle.G (Γιώργος Ουζουνίδης) και βγήκε το πρώτο μου άλμπουμ “ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ”.

Τι είναι Rap για μένα…

Είναι ένα είδος μουσικής, μια κουλτούρα ένα συνονθύλευμα τεχνών, χορού, δημιουργίας ρίμας, graffiti, Djing. Ένας τρόπος έκφρασης της ζωής των ανθρώπων της γειτονιάς και του δρόμου για τον προβληματισμό των κοινωνικών-πολιτικών θεμάτων που βιώνουν.

Ο ΔΙΣΚΟΣ “ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ”

Κυκλοφόρησε 1η Ιουλίου στο You Tube & στο Spotify περιέχει 8 τραγούδια τα οποία είναι το 100% του εαυτού μου, εκφράζουν τις αλήθειες μου, την πραγματικότητα μου και αυτά που νιώθω.

https://open.spotify.com/embed/track/2ERkAeA2c6Bcvu6JYHuJcn?utm_source=oembed

Μέσα σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας αυτού του δίσκου συνάντησα ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και αγάπησαν την δουλειά μου. Τους ευχαριστώ όλους για την στήριξη και την συμμετοχή τους στο δίσκο μου.

Μπάσο: Μιχάλης Πουλιέζος

Πιάνο: Κώστας Χατζόπουλος

Φωνητικά: Έλενα ΡοϊνούΑσημίνα ΚουρήDimi/Pythia.

Mastering: Seiq one & Unkle.G

Mixing: Unkle.G

Composition: Unkle.G

Guitars: Unkle.G

Lyrics / Vocals: Hoosier-D