Κυ. Ιούν 16th, 2024
ÌÁÉÅÕÔÇÑÉÏ ÅËÅÍÁ.
Κοινοποίηση

Τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Γ. Ν. «Έλενα Βενιζέλου», δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά είναι η συνέπεια των πολιτικών της κυβέρνησης που υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης για πολλοστή φορά και για επικοινωνιακούς λόγους παύει τη διοίκηση, «αποκεφαλίζοντας» έτσι έναν νέο «αποδιοπομπαίο τράγο», κάτι που έκανε στο “Βενιζέλειο” νοσοκομείο Ηρακλείου και αλλού, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα” τόνισε και πρόσθεσε:

Γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην επιλογή των προσώπων που διοικούν, αλλά κυρίως γιατί ο πυρήνας του βρίσκεται στην εμμονικά ιδεοληπτική θέση της κυβέρνησης, που έχει σκοπό τη συρρίκνωση και η απαξίωση του ΕΣΥ, ανακατευθύνοντας έτσι τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Μια συνεχής και σχεδιασμένη υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας που θα οδηγήσει τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, επιβαρύνοντας επιπλέον τους πολίτες.

Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύουμε ότι αν δεν αυξηθούν περαιτέρω οι δημόσιες δαπάνες στην Υγεία προς όφελος του δημόσιου χαρακτήρα της και πλησιάζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, περιστατικά σαν αυτό στο «Έλενα» που μεταφέρθηκαν ακόμη και νεογνά σε άλλο κτίριο λόγω έλλειψης θέρμανσης εξαιτίας βλάβης στον εξοπλισμό, θα συνεχίσουν να είναι ο τριτοκοσμικός κανόνας για τη χώρα μας, που μας έχει επιβάλει και γυρίσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στη χώρα μας, 40 χρόνια μετά την εμβληματική μεταρρύθμιση του Ε.Σ.Υ.“.