Δε. Ιούλ 15th, 2024
Tentoglou Metallio
Κοινοποίηση

Οι Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής και Νίκος Ανδρικόπουλος πάτησαν Ελλάδα επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη, με τον Τεντόγλου να δηλώνει ότι ο στόχος του πλέον είναι να πάει για τα 8.70 μέτρα, αλλά και ότι… διπλοτσέκαρε τα παπούτσια του πριν τον τελικό.

Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής και Νίκος Ανδρικόπουλος – όπως και όλη η υπόλοιπη αποστολή – πάτησαν Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας (6/3), επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη όπου τίμησαν τα ελληνικά χρώματα με τις επιτυχίες τους στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στα ΜΜΕ και αφού ξεκαθάρισε ότι θα απαντήσει μόνο σε αθλητικές ερωτήσεις στην συνέχεια τόνισε ότι ο στόχος του είναι πλέον τα 8.70 μέτρα, αλλά και ότι… διπλοτσέκαρε τα παπούτσια του πριν τον τελικό.

Αναλυτικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ευρώπης δήλωσε:

Για τους πρωινούς αγώνες που δεν του ταιριάζουν: “Οι πρωινοί αγώνες δεν μου ταιριάζουν. Αν ο αγώνας ήταν απόγευμα θα πηδούσα πολύ περισσότερο. Ήταν δύσκολο το πρωινό ξύπνημα. Δυσκολευόμουν πολύ το βράδυ γιατί προσπαθούσα να κοιμηθώ νωρίς για να κάνω 8ωρο ύπνο και ξυπνούσα ενδιάμεσα. Όλα πήγαν καλά όμως, έκανα καλό ζέσταμα και βγήκε αρκετά καλό το πρώτο άλμα. Και αυτό να μην έβγαινε όμως πιστεύω ότι θα έκανα μία καλή επίδοση”.

Για το πώς αισθάνεται που πήρε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο: “Είμαι περήφανος για αυτό που κατάφερα. Δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή μου για αυτούς τους αγώνες. Είμαι αθλητης αγώνων. Μου αρέσουν τα μετάλλια και οι επιδόσεις και πάντα κυνηγώ το καλύτερο”.

Για το πώς αισθάνθηκε ακούγοντας τον εθνικό ύμνο: “Δεν θα έλεγα ότι βούρκωσα. Απλώς συγκινήθηκα γιατί είχε γεμίσει η κερκίδα με Έλληνες που έψελναν τον εθνικό ύμνο και ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Και τα 19 παιδιά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Συγχαρητήρια σε όλους. Κάναμε ωραίο αγώνα, είχαμε αρκετούς τελικούς, είχαμε 2 ακόμα μετάλλια με τους Καραλή και Ανδρικόπουλο”.

Για το αν ο επόμενος στόχος του είναι τα 8.50 μέτρα: “Ναι, βασικά αυτός ήταν ο στόχος μου και τώρα. Το έχω ξανακάνει. Αλλά θα ήθελα πολύ περισσότερο από αυτό. Θα ήθελα το καλοκαίρι να φτάσω στα 8.60 μέτρα και 8.70 μέτρα και θα προσπαθήσω να τα καταφέρω”.

Για το αν τέτοιες επιδόσεις του δίνουν αυτοπεποίθηση δεδομένου ότι βρίσκεται και σε προολυμπιακή χρονιά: “Εννοείται αυτό. Οι καλοί και πολλοί αγώνες, η σταθερότητα χτίζουν την φόρμα σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βασικό είναι ότι είμαι υγιής. Ένας αθλητής πρέπει να προσέχει πάρα πολύ για να μην έχει άτυχους τραυματισμούς”.

Για το αν διάλεξε προσεκτικά τα παπούτσια και το χρώμα πριν τον αγώνα: “Ναι, το κοίταξα προσεκτικά. Το διπλοκοιτάξαμε για να γίνουν όλα καλά”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση