Πε. Ιούλ 18th, 2024
ÓÉÄÇÑÏÄÑÏÌÉÊÏÓ ÊÁÉ ÐÑÏÁÓÔÉÁÊÏÓ ÓÔÁÈÌÏÓ ÁÖÉÄÍÙÍ
Κοινοποίηση

Τι ζητούν οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ με επιστολή τους προς την Hellenic Train προκειμένου να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων.
Τρένα και προαστιακός μπαίνουν και πάλι σε κίνηση από αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου. Με πρώτο και κύριο μέλημα την ασφαλή μετακίνηση των συρμών, τα δρομολόγια αρχικά και μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης θα είναι μειωμένα και σταδιακά θα αρχίσουν να πληθαίνουν.

Στόχος είναι να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία τους μέχρι το Πάσχα, ενώ η ανάπτυξη των δρομολογίων θα ολοκληρωθεί σε πέντε φάσεις.

Τα δρομολόγια που εκκινούν την Τετάρτη 22 Μαρτίου:

Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
Προαστιακός Πάτρα – Ρίο
Κατά τις βραδινές ώρες και ιδιαίτερα στα σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής, καθώς και όπου γίνονται εργασίες για την τηλεδιοίκηση, οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται διαφορετικά προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της διασταύρωσης. Επιπλέον, στα τμήματα που δεν υπάρχει σηματοδότηση, οι συρμοί θα κινούνται με μειωμένη ταχύτητα.

Μείωση ταχύτητας από Τετάρτη 22 Μαρτίου:

80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς
100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες
Σημειώνεται ότι σε όλα τα δρομολόγια και του προαστιακού θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας σύνοδος αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν ένας, όπως στο Παλαιοφάρσαλο, το Λιτόχωρο και το Πλατύ.

Στο συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων που συνεδρίασε για 2η φορά χθες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πυρασφάλεια, στην πυρανίχνευση καθώς και στις ραδιο-επικοινωνίες και στον φωτισμό στις σήραγγες. Θα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου αλλά και στο πεδίο, με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, που θα συμμετέχουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Θα υπάρξει σταδιακή εγκατάσταση από την Hellenic Train καταγραφικού στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ (σταθμάρχες, ρυθμιστές κυκλοφορίας και τηλεδιοικητές).

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση στα γραφεία της “Hellenic Train” με τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ενώ οι μηχανοδηγοί ζητούν παρεμβάσεις σε 9 σημεία για να εκκινήσει ο σιδηρόδρομος.

www.tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση