Σα. Μάι 25th, 2024
Images 2024 04 26t114753.381
Κοινοποίηση

Στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται σήμερα, Παρασκευή, ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλάισιο της θετικής ατζέντας.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Από ελληνικής πλευράς στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ επικεφαλής της τουκρικής αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μπουράκ Άκτσαπαρ.

Οι συνομιλίες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης άρχισαν ετις 10.00 πμ με κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υφυπουργών και ακολούθησε η συνάντηση των δύο ανρτιπροσωπειών

Στο πλαίσιο της συνόδου οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν τις 34 θεματικές του θετικού θεματολογίου, με έμφαση στην ίδρυση του Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, οι οποίες θα φέρουν κοντά τους νέους των δύο χωρών.

Από την τουρκική πλευρά αναφέρεται ότι “κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προβλέπεται να επανεξεταστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο Κοινό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών, οικονομικών, μεταφορικών, εκπαιδευτικών, τεχνολογικών, περιβαλλοντικών, υγειονομικών και ανθρωπιστικών σχέσεων από την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 2023 και να συζητηθούν νέοι τομείς συνεργασίας που μπορούν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία, καθώς και να ανταλλαγούν απόψεις για το μέλλον της διαδικασίας”.

Το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Φραγκογιάννης και τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα παρακολουθήσουντην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση είναι ελληνοτουρκικής συμπραγωγής και φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς σε αυτήν ενώνουν τις φωνές τους Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες.

ΠΗΓΗ: ERT