Σα. Μάι 25th, 2024
Xeiropedes Handcuffs In 3103 1536x1055
Κοινοποίηση

Σε 36 συλλήψεις έχει προχωρήσει προς το παρόν η ΕΛ.ΑΣ. σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έχει στηθεί στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Ηλεία, για εξάρθρωση οργάνωσης που φέρεται να διακινούσε παράνομα μετανάστες στη χώρα μας και να τους έφτιαχνε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετέχουν 200 αστυνομικοί, καθώς η συγκεκριμένη σπείρα εμπλέκεται στη διακίνηση τουλάχιστον 2.200 μεταναστών από και προς την Ελλάδα, στην έκδοση περισσότερων από 2.500 νομιμοποιητικών εγγράφων έναντι χρηματικής αμοιβής αλλά και στην κατάρτιση περισσότερων από 8.500 πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής (31.3.2023) έχουν γίνει 36 συλλήψεις και παράλληλα έχουν εντοπιστεί 5 εργαστήρια με πλήθος πλαστών εγγράφων και σύνεργα για την κατάρτισή τους, ενώ βρέθηκαν και 10 διαμερίσματα φιλοξενίας των μεταναστών.

Έχουν συλληφθεί και 80 αλλοδαποί
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περισσότεροι από 80 αλλοδαποί, για τους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστικές πράξεις για την αναχώρησή τους από την Ελλάδα.

Η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει σημεία άφιξης και αναχώρησης και για άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ από τα ψηφιακά πειστήρια έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 30.000 ψηφιακές μήτρες κατασκευής ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση