Κυ. Μάι 26th, 2024
Screenhunter 1931
Κοινοποίηση

Ένας μοτοσυκλετιστής στην Αττική κατόρθωσε να κάνει ρεκόρ παραβιάσεων, συνέπεια των οποίων κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ, αυτό των υψηλότερων προστίμων και της υψηλότερης ποινής στο point system! 

Ο οδηγός παραβίασε 12 κόκκινα φανάρια και υπέπεσε σε σωρεία άλλων τροχαίων παραβάσεων, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών οι οποίοι τον ακολουθούσαν και του ζητούσαν να σταματήσει.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή της Βουλιαγμένης όταν αστυνομικοί της Τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους σε οχήματα εντόπισαν την μοτοσικλέτα η οποία δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας και θέλησαν να την ελέγξουν. 

Ο οδηγός της μηχανής δεν υπάκουσε και τράπηκε σε φυγή διαπράττοντας σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα 12 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνους ελιγμούς και αναστροφή. 

Τελικά, εντοπίστηκε την επομένη στην περιοχή των Μεγάρων όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ». Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί «ακινησία» για τη μηχανή, η οποία ήταν ανασφάλιστη. 

Μετά τη σύλληψή του στον οδηγό επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ θα ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για την επιβολή προστίμου για την ακινησία ύψους 10.500 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή θα κληθεί να καταβάλλει 21.140 ευρώ.