Δε. Ιούλ 15th, 2024
γφτδβ
Κοινοποίηση

Μία νέα απάτη έχουν καταφέρει να σκαρφιστούν επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τα επίδοξα θύματά τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα που φτάνει στα email των ανυποψίαστων πολιτών κάνει λόγο για επιστροφή φόρου ενώ, συνοδεύεται και από το σήμα του gov.gr.

Το μήνυμα αναφέρει: «Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η φορολογική σας δήλωση έχει υπολογιστεί από την Ελληνική φορολογική Υπηρεσία και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 634,13 ευρώ».

Οι απατεώνες προτρέπουν τους παραλήπτες να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου να «λάβουν» τα χρήματα της… επιστροφής, αφού πατήσουν τον σχετικό σύνδεσμο.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να μην κάνουν κλικ σε μη ασφαλή links και φυσικά να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε μη επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε σχετική ανακοίνωση ενημερώνει τους πολίτες να προσέχουν τα εξής:
Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης govgr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο

Αφήστε μια απάντηση