Σα. Μάι 25th, 2024
02 11 16 Image 65438510661d5
Κοινοποίηση

Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, για το βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα το οποίο καταγράφει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν διαδηλωτή που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος στο έδαφος, στην πλατεία Βικτωρίας, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σε ποια ομάδα ανήκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές θα αναμένουν και το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που ήδη διατάχθηκε για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την διεξαγωγή καταπείγουσας διοικητικής εξέτασης , για το περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο φαίνεται, μέσω και βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αστυνομικοί να χτυπούν διαδηλωτή.