Σα. Μάι 18th, 2024
Ap19022557185243
Κοινοποίηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την ύψους 3,5 δισ. δολαρίων πώληση του ισραηλινού αμυντικού πυραυλικού συστήματος Arrow-3 στη Γερμανία.

Η σχετική συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ το Ισραήλ, ανακοινώθηκε σήμερα από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Αντιδρούν οι ΗΠΑ στο ενδεχόμενο συμφωνίας Ρωσίας – Βόρειας Κορέας για όπλα
Το μήνυμα πως οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας για όπλα ή για θέματα ασφάλειας, θα παραβιάσει ψηφισματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έστειλε η Ουάσιγκτον, μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της Μόσχας και της Πιονγκγιάνγκ να ενισχύσουν τη συνεργασία τους.

«Οποιοδήποτε είδος συνεργασίας για την ασφάλεια ή συμφωνίας για τα όπλα μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας θα παραβιάσει αναμφίβολα σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βεντάντ Πατέλ.

Σήμερα το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της συνεργασίας με την Πιονγκγιάνγκ, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ του «υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η ανάπτυξη της στρατηγικής και τακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας», σύμφωνα με μήνυμα του υπουργού Άμυνας Κανγκ Σουν Ναμ, το οποίο αναγνώστηκε στους συμμετέχοντες ενός συνεδρίου για την ασφάλεια, κοντά στη Μόσχα, και επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ υποψιάζονται ότι η Μόσχα προσπαθεί να προμηθευτεί όπλα από τον βορειοκορεάτη σύμμαχό της.

Οι υποσχέσεις για αυξημένη συνεργασία διατυπώνονται ενόψει της συνόδου κορυφής μεταξύ των ηγετών της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της ασφάλειας απέναντι σε μια ολοένα και πιο απειλητική Βόρεια Κορέα.