Σα. Μάι 18th, 2024
Pavlosmarinakis555 Eurokinissi 04102023 Scaled
Κοινοποίηση

Για διακίνηση fake news γύρω από τα εθνικά θέματα κατηγορεί ο Παύλος Μαρινάκης τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή, η ερώτηση της εκπροσώπου της Κουμουνδούρου, Δώρας Αυγέρη προς την κυβέρνηση σχετικά με το δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Safak περί «αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα.

Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι».

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο δημοσίευμα της Yeni Safak ανέφερε ότι η Ελλάδα σταματά να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, ενώ χαρακτήριζε «ασαφές» το καθεστώς τους.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα που πρόσκειται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας» και για εξελίξεις στο θέμα των νησιών του Αιγαίου μέχρι τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή το δημοσίευμα της Yeni Safak, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, «στηλίτευσε την αφωνία εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ», ζητώντας να δοθούν απαντήσεις. «Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της “Γενί Σαφάκ” σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει, το διαψεύδει;», υπογράμμισε.