Δε. Ιούλ 15th, 2024
Tigraki
Κοινοποίηση


Πριν λίγες μέρες ένα τιγράκι εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία, με αφορμή την υπόθεση που προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πρότεινε στην κυβέρνηση την πλήρη απαγόρευση στο εμπόριο άγριων ζώων και εξωτικών ειδών.

Μετά από συνάντηση που είχε με τους υπεύθυνους στο Τμήμα Διαχείρισης Αγριας Ζωής και Θήρας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ζήτησε την απαγόρευση και στη χώρα μας του εμπορίου αυτών των ειδών, όπως έγινε πρόσφατα με επιτυχία στη γειτονική μας Ιταλία.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία, δια της προέδρου της Ειρήνης Μολφέση, με επιστολή προς τους αρμόδιους του υπουργείου Περιβάλλοντος, εξέφρασε τη θέση ότι για το λευκό τιγράκι το καλύτερο θα ήταν, αφού εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, να κληθεί εξειδικευμένος κτηνίατρος από το εξωτερικό, που έχει γνώση της περίθαλψης για τέτοια ζώα, μεγάλα αιλουροειδή, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα, αν το ταλαιπωρημένο ζωάκι τελικά επιβιώσει, να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Πάντως η Ομοσπονδία, στην επιστολή της προς τον Νικ. Μποκάρη που είναι αρμόδιος από το υπουργείο Περιβάλλοντος,τονίζει την ανάγκη να προστατευθεί το ζώο και σε κάθε περίπτωση και να μην μετατραπεί, όπως αναφέρει, σε αντικείμενο πειραματισμών.

«Το ζητούμενο είναι το ζώο, δεχόμενο την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα, να μην μετατραπεί, πάντως, σε αντικείμενο πειραματισμών. Σε αυτή τη γραμμή θα πρέπει να κινηθεί η αξιολόγηση της κατάστασης και τα όρια της θεραπευτικής παρέμβασης», τονίζει η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση