Σα. Ιούν 22nd, 2024
Afghanistan Society Taliban
Κοινοποίηση

Άγνωστοι ένοπλοι πραγματοποίησαν σήμερα αιφνιδιαστική επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό σταθμό στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με 23 τουλάχιστον ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από το χτύπημα.

Σύμφωνα με τις πακιστανικές στρατιωτικές αρχές, το περιστατικό συνέβη στην πόλη Νταραμπάν της επαρχίας Κιμπέρ Πακτούνκβα, μια περιοχή γενικευμένης ανομίας κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Αφού έριξαν ένα όχημα με εκρηκτικά στην πύλη του σταθμού, οι ένοπλοι στη συνέχεια προχώρησαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Από τις εκρήξεις το κτίριο κατέρρευσε, προκαλώντας πολλούς θανάτους, μεταξύ αυτών και των έξι ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση, αναφέρει ο πακιστανικός στρατός.

Τουλάχιστον 34 άτομα τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Ντέρα Ισμαήλ Χαν.

Η προσφάτως εμφανισθείσα οργάνωση Τεχρίκ-ε-Τζιχάντ Πακιστάν με προκήρυξη ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας κατά των δυνάμεων ασφαλείας. Η οργάνωση αυτή ισχυρίζεται ότι συνδέεται με το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν, που επί σειρά ετών μάχονται τον πακιστανικό στρατό και το κράτος με σκοπό να επιβάλουν τους θρησκευτικούς νόμους.   

Η περιοχή το τελευταίο διάστημα γνωρίζει ένα τεράστιο κύμα βίας και έχει υπάρξει θέατρο πολύνεκρων επιθέσεων αυτοκτονίας. Τον περασμένο Ιανουάριο, τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε σε ένα τζαμί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/pakistan-epithesi-aytoktonias-se-astynomiko-stathmo/