Κυ. Μάι 19th, 2024
γεωργίου
Κοινοποίηση

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου, μετά από νοσηλεία του στον Άγιο Σάββα. Η πορεία του στην αθλητική δημοσιογραφία, οι αγαπημένες εκπομπές στην τηλεόραση και το “Καφενείο των Φιλάθλων”.

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου. Νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα.

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα το 1952 και διακρίθηκε στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, καθώς ήταν ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την παρουσίαση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza.

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του “Το Καφενείο των Φιλάθλων”.

Η εκπομπή, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή έχει κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και είναι ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.

Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

Έχει παντρευτεί δύο φορές, το 1980 την πρώτη του σύζυγο Μαρία και το 1997 την δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Έχει αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο