Δε. Ιούλ 15th, 2024
Anakyklosid
Κοινοποίηση

Στις 18 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, διοργανώνουμε τη δική μας γιορτή για την Ανακύκλωση και την Διαλογή στην Πηγή στον Δήμο Βύρωνα. Η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκο Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο Βύρωνα 11.00- 14.00.
Στόχος της γιορτής είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες για την επέκταση της ανακύκλωσης με διαλογή των υλικών σε ξεχωριστούς κάδους, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν πάλι. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούμε πρώτες ύλες, ενέργεια και χρήματα και προστατεύουμε το περιβάλλον και την υγεία μας.
Στο Δήμο Βύρωνα έχουμε ξεχωριστούς κάδους για το χαρτί, το πλαστικό, το μέταλλο, το γυαλί, τα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών), τα κλαδέματα, τα ρούχα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα τηγανέλαια. Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι κάδοι αυτοί θα πολλαπλασιαστούν και θα αλλάξουν χρώματα,  προκειμένου να εναρμονιστούν με τα νέα χρώματα που προβλέπονται πλέον, από  νόμο για όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Βύρωνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία με τα σχολεία, αφού οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ήδη τα σχολεία του Βύρωνα κάνουν διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων, ενώ πρόσφατα ο Δήμος διένειμε πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για τα θέματα καθαριότητας, πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και διαχείρισης απορριμμάτων. (Δείτε σχετικά: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=11554)
Στην γιορτή της ανακύκλωσης θα υπάρχουν τα μέσα και τα υλικά της ανακύκλωσης και ακόμη: μικροφωνική με μουσική και μηνύματα, ζωγραφική με το εικαστικό εργαστήρι του Βύρωνα, face painting, μασκότ και άλλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Σας καλούμε όλες και όλους, να δείτε τι κάνουμε για την ανακύκλωση στο Βύρωνα και να μάθετε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στην μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουμε τα σκουπίδια και να κερδίσουμε τη ζωή!

Αφήστε μια απάντηση