Πε. Ιούν 13th, 2024
Kuklwnas Afriki2
Κοινοποίηση

Ο τροπικός κυκλώνας Φρέντι σκότωσε περισσότερους από 300 ανθρώπους στη Μοζαμβίκη, με τις Αρχές να χρειάζονται αρκετές μέρες για να αξιολογήσουν την έκταση των ζημιών που προκάλεσε και να καταμετρήσουν τους νεκρούς.

Ο φονικός κυκλώνας χτύπησε τη νότια Αφρική για δεύτερη φορά το Σαββατοκύριακο, μετά το πρώτο πέρασμά του στα τέλη Φεβρουαρίου. Είναι ένας από τους τροπικούς κυκλώνες με τη μεγαλύτερη διάρκεια που έχουν καταγραφεί ποτέ και ένας από τους πιο θανατηφόρους στην Αφρική τα τελευταία χρόνια.

Πτώματα θαμμένα στη λάσπη

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Ζαμπέζια της Μοζαμβίκης, ανακοίνωσαν αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ οι Αρχές, υπερδιπλασιάζοντας προηγούμενο απολογισμό που είχαν δώσει στη δημοσιότητα.

Το Μαλάουι έχει καταμετρήσει μέχρι στιγμής 225 νεκρούς, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες και κάποιοι που εξακολουθούν να αγνοούνται. Η τροπική καταιγίδα προκάλεσε τον θάνατο περίπου 27 ανθρώπων στη Μαδαγασκάρη και τη Μοζαμβίκη, προτού πλήξει την τελευταία για δεύτερη φορά.

Η συνεχιζόμενη βροχή και οι διακοπές ρεύματος εμπόδιζαν τις έρευνες και τις προσπάθειες διάσωσης αυτήν την εβδομάδα, καθώς ο κυκλώνας Φρέντι προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες, απέκλεισε δρόμους και άφησε πίσω του πτώματα και σπίτια θαμμένα στη λάσπη.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση