Πε. Ιούλ 18th, 2024
Vroxes 1 640x426
Κοινοποίηση

Επικαιροποιείται το έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα.

Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-11-2023 προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σημειώνοντας τις περιοχές που θα πληγούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

Να σημειωθεί πάντως πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες του Σαββλάτου στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αύριο Κυριακή, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται έντονα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ.

Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23).