Σα. Μάι 25th, 2024
Photo 18 6 21 20 31 091624028459 315x220
Κοινοποίηση

Μονόδρομος η ποινή της ισόβιας κάθειρξης μετά την ομόφωνη αναγνώριση της ενοχής του και της μη αναγνώρισης ελαφρυντικού.
Στην Αθήνα η μοναδική Ελληνίδα Μις Υφήλιος Κορίνα Τσοπέη – Βίντεο και φωτογραφίες
Στην Αθήνα η μοναδική Ελληνίδα Μις Υφήλιος Κορίνα Τσοπέη – Βίντεο και φωτογραφίες
Μάρτιν Σκορσέζε: «Δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός indie film»
Γιατί ο Μάρτιν Σκορσέζε διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό «indie film» (ανεξάρτητες ταινίες)
Microsoft: Προσπάθησε να πουλήσει στην Apple το Bing προς αντικατάσταση της Google
Οταν Microsoft και Apple μηχανορραφούσαν κατά της Google
Oύτε κατά μία μέρα δεν μείωσε την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον οποίο οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας έκριναν ομόφωνα ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Οι δικαστές, όπως και ο εισαγγελέας αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα απολύτως ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος μετά το έγκλημά του επί 37 ολόκληρες μέρες έπαιζε θέατρο προσπαθώντας να πείσει τις αρχές, την οικογένεια του θύματός του και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι το έγκλημα ήταν «έργο» άγνωστων ληστών.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αιτηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί»

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ήταν μονόδρομος για τον απόντα από το εδώλιο κατηγορούμενο αναφορικά με το έγκλημα σε βάρος της Καρολάιν. Η τελική ποινή είναι ακριβώς όπως και η πρωτόδικη , δηλαδή ισόβια και επιπλέον 11.5 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη θανάτωση του αγαπημένου κουταβιού της Κάρολαιν και τις ψευδείς καταθέσεις που είχε δώσει.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αιτηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

Τι είπε ο εισαγγελέας για τα ελαφρυντικά
Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. « Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά.

«Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο»

Θα πρέπει να υπάρχει συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, το είχε στο όνομά του, το όνομα του δράστη.

Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο» είπε ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις λέγοντας: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».