Σα. Ιούλ 27th, 2024
Ap23291464976735
Κοινοποίηση

Απόλυτη στήριξη στο Ισραήλ παρέχουν οι ΗΠΑ, όπως έκανε σαφές ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε την θέση του Ισραήλ, ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς μέσα από τη Γάζα και όχι από τον στρατό του Ισραήλ, ενώ διαμήνυσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν παρατηρητές απέναντι στην τρομοκρατία.

«Η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS, εξαπολύοντας καθαρό, ανόθευτο κακό στον κόσμο», λέει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα. «Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας τότε. Δεν θα μείνουμε άπραγοι χωρίς να κάνουμε τίποτα», λέει ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος λέει ότι η κορυφαία του προτεραιότητα παραμένει η απελευθέρωση και η ασφαλής επιστροφή των ομήρων και το έχει συζητήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι «με βάση τις πληροφορίες που έχουμε δει σήμερα, φαίνεται το αιματοκύλισμα είναι το αποτέλεσμα μιας λάθος ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική ομάδα στη Γάζα».

Ο πρόεδρος λέει ότι η χώρα του «υποστηρίζει κατηγορηματικά την προστασία της ζωής των πολιτών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων» και ότι θρηνεί για τις οικογένειες των νεκρών.

Είπε ακόμα ότι ζήτησε από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο να συμφωνήσει να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στη βάση ότι θα γίνουν επιθεωρήσεις και ότι η βοήθεια θα πάει μόνο σε πολίτες.

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι έθεσε «δύσκολες ερωτήσεις» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα στο Ισραήλ, όπου συζητήθηκαν επίσης οι ανάγκες σε ανθρωπιστικό επίπεδο, η βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα για τους αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες.