Πε. Ιούν 13th, 2024
Κυριάκος Μητσοτάκης Βρυξέλλες 17072023 1 768x453
Κοινοποίηση

Ο κρατικος μηχανισμός κάνει το καλύτερο που μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη ταχύτητα και να περιορίσει την εξάπλωση των πυρκαγιών, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε περιοχές της χώρας μας. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη: «Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να υπακούν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη. Οι επιστημονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Πρώτο μέλημα μας είναι η ανθρώπινη ζωή, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό σημαντικό είναι οι εκκενώσεις να γίνονται με την μέγιστη ταχύτητα. Να διαβεβαιώσω για όσους υπέστησαν ζημιές, ότι μετά την κατάσβεση ο κρατικος μηχανισμός θα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για να καταγράψει ζημιές για να αποζημιωθούν. Σήμερα είναι η πρώτη δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Φωτιές είχαμε και θα έχουμε, είναι και αυτό στα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης. Το στοίχημα είναι πώς θα τις περιορίσουμε πιο γρήγορα, ώστε και οι ζημιές να είναι λιγότερες».