Κυ. Ιούν 16th, 2024
Iran 1 640x426
Κοινοποίηση

Σε 75 νεκρούς και 175 τραυματίες ανέρχεται ο προσωρινός απολογισμός των δύο εκρήξεων κοντά στον τάφο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί κατά την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στις 3 Ιανουαρίου 2020, στο Ιράκ. Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα, λόγω πανικού.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Nournews ανέφερε πως «φιάλες αερίου εξερράγησαν στον δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο». Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, πως «δεν είναι ακόμη σαφές αν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες αερίου ή από τρομοκρατική επίθεση».

«Τεράστια έκρηξη ακούστηκε κοντά στο τζαμί Σαχέμπ αλ-Ζαμάν», όπου βρίσκεται ο τάφος του επικεφαλής των ξένων επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στο Κερμάν( νότιο Ιράν). «Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε κοντά στο τέμενος Σαχέμπ αλ-Ζαμάν», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης.

Πηγή: Reuters, Associated Press, Irna