Πε. Ιούλ 18th, 2024
336148564 1022146338745162 444751415077682336 N
Κοινοποίηση

Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης προχώρησαν σε μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη πράξη καθώς υιοθέτησαν έναν δημόσιο χώρο που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο τους, προκειμένου να διαμορφωθεί σε «πάρκο τσέπης», αποδεικνύοντας έτσι ότι η οικολογική συνείδηση και η αγάπη για το πράσινο ξεκινά από το σχολείο και συγχρόνως διασφαλίζοντας τη δημόσια περιουσία της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, η ιδιαίτερη υιοθεσία έλαβε χώρα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 10 το πρωί στην οδό Τροίας στην Ηλιούποληπαρουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιώργου Χατζηδάκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Οι κύκλοι του περιβάλλοντος: από το Σχολείο στη γειτονιά, από τη γειτονιά στη φύση». Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηλιούπολης και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των δασκάλων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, έβαλαν την τέχνη και το μεράκι τους και ξεκίνησαν τη δημιουργία ενός χώρου που θα μπορούν παράλληλα να πραγματοποιούν, μελλοντικά, μαθήματα και δράσεις.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι μαθητές καθάρισαν τον χώρο από πέτρες, πήραν στα χέρια εργαλεία κηπουρικής και άρχισαν να φυτεύουν φυτά και σπόρους, εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που λαμβάνουν στο σχολείο.

Επίσης, σε δύο πολύ όμορφα παρτέρια που κατασκεύασε μέλος του Συλλόγου, φύτευσαν πατάτες.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε πως «πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης των παιδιών που τους δίνει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την αξία του δημόσιου χώρου και να συμβάλουν στην προσπάθεια της προστασίας των περιβάλλοντος».

Ο κ. Χατζηδάκης συνεχάρη τα παιδιά και τους δασκάλους τους για την πρωτοβουλία κι ευχήθηκε το παράδειγμά τους να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία.

«Ως Δήμος Ηλιούπολης θα είμαστε πάντα αρωγοί και πρωτοστάτες σε τέτοιες δράσεις και συνάμα υποστηρικτές της ιδέας για εθελοντική συμμετοχή των μαθητών σ’ αυτές, ενδυναμώνοντας την εθελοντική συνείδηση», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Η φύση σε προκαλεί και σε προσκαλεί να δημιουργήσεις και να εμπνευστείς! Η δημιουργία και ο καλλωπισμός χώρων πρασίνου με τη συμμετοχή των δημοτών πιστεύω ότι βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, συντελώντας έτσι στην ψυχική και σωματική υγεία τους», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Παναγιώτης Κόκλας, ο οποίος έδωσε το “παρών” στη Δράση και προσέθεσε: «Συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ατσαλή Γεωργία, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Μονογιό Ματθαίο και στα μέλη του, καθώς και στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συμμετείχαν στη δράση. Η Δημοτική Αρχή θα είναι διπλά τους – ΜΑΖΙ. Με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου – GreenTeam, των εθελοντών συνεργατών μου και την ενεργή συμμετοχή των δημοτών και φορέων της πόλης μας, προχωράμε δυναμικά στις “υιοθεσίες” δημόσιων χώρων».

Αφήστε μια απάντηση