Δε. Ιούλ 15th, 2024
Ethiko 1 960x600
Κοινοποίηση

Επανεκκίνηση θα έχουμε σύντομα και στη θεατρική δράση, καθώς το Τσίλλερ αναμένεται να παραδοθεί στη διοίκηση του Εθνικού.

Πίσω στα μαθήματά τους επιστρέφουν, εκτός απροόπτου, την προσεχή Δευτέρα οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η οποία τελούσε μέχρι πρόσφατα υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Σχολής, Δηώ Καγγελάρη, έχουν γίνει ήδη οι σχετικές επαφές τόσο με τους θεατρικούς συλλόγους όσο και με τους παραιτηθέντες καθηγητές, ώστε οι τελευταίοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους και τα μαθήματα να ξεκινήσουν. Στόχος μάλιστα είναι να μη χαθεί το φετινό ακαδημαϊκό έτος. «Προφανώς και τα μαθήματα θα συνεχιστούν και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά. Υπάρχει σχετική πρόβλεψη και από το υπουργείο Παιδείας, που επιτρέπει τη συνέχιση ακόμη και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οσο για τους καθηγητές, όποιοι το επιθυμούν θα επιστρέψουν κι αν κάποιοι έχουν άλλες θερινές υποχρεώσεις, θα αντικατασταθούν», σημειώνει η κ. Καγγελάρη.

Επανεκκίνηση όμως θα έχουμε σύντομα και στη θεατρική δράση, καθώς το κτίριο Τσίλλερ αναμένεται να παραδοθεί στη διοίκηση του Εθνικού αύριο Πέμπτη. Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν και πάλι οι «Βρυκόλακες» του Ιψεν, ενώ από τις 29 Μαρτίου αναμένεται να ανέβει η παράσταση της Πειραματικής «Goodbye, Lindita» στο Ρεξ, εάν λήξει και εκεί η κατάληψη, ή σε χώρο εκτός Εθνικού. Μία μέρα μετά (30/3) ανοίγει αυλαία και το «Ενα σπίτι φωτεινό σαν μέρα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, ενώ για τον Απρίλιο προγραμματίζονται οι παραστάσεις των Νίκου Καραθάνου και Δημήτρη Καραντζά.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση