Κυ. Ιούν 23rd, 2024
Schumacher (1)
Κοινοποίηση

Ο Στέφανο Ντομενικάλι, άνθρωπος που έχει στενή επαφή με την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, έδωσε τη δική του οπτική για την κατάσταση του θρύλου της Formula 1.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες (29/12/2013) από το τραγικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ σε χιονοδρομικό κέντρο στις Άλπεις. Οι πληροφορίες για την κατάστασή του είναι λιγοστές -και ιδιαίτερα αποθαρρυντικές- σε αυτό το χρονικό διάστημα, με την οικογένεια του Γερμανού να την κρατά κρυφή και ελάχιστους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο σπίτι που βρίσκεται.

Ένας εξ αυτών είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1 και πρώην διευθυντής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, ο οποίος μίλησε για τον θρύλο του αθλήματος και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

«Πέρασαν δέκα χρόνια αλλά μου φαίνεται σαν χθες, το θυμάμαι πολύ καλά. Παραμένει σε δύσκολη κατάσταση, από ανθρώπινη άποψη. Μόνο ένα μπορώ να πω: ό,τι υπάρχει σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ μου και της οικογένειας παραμένει προσωπικό. Είμαστε όλοι κοντά στον Μίκαελ και στην οικογένεια. Το να έχεις ζήσει αυτά τα δέκα χρόνια με αυτό τον τον τρόπο είναι κάτι που δεν θα ευχόσουν ούτε στο χειρότερο εχθρό σου», είπε ο Ιταλός στη ραδιοφωνική εκπομπή La politica nel pallone.

Ο Ντομενικάλι συμπλήρωσε: «Αυτά είναι γεγονότα που, όπως στις ταινίες, αλλάζουν τη ζωή σου, αλλάζουν τις σχέσεις σου. Για λόγους σεβασμού του ίδιου και της οικογένειάς του, πρέπει να είσαι κοντά του, και ακόμα και αυτές οι έρευνες που γίνονται μετά από δέκα χρόνια έχουν σχετική αξία», αναφερόμενος στην έρευνα του Γερμανού δημοσιογράφου Γενς Γκίντεον, που έφερε στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για χρονοτριβή των διασωστών κατά την αεροκομιδή του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Χρόνος που θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ.

Δηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το ατύχημα έκανε και ο Τίμο Γκλοκ, ο οποίος διατηρεί επαφές με την οικογένεια του Γερμανού.

«Δεν έχει σημασία η δέκατη επέτειος, κάθε χρόνο όταν έρχεται αυτή η ημερομηνία όλοι το θυμούνται και το σκέφτονται, και φαντάζονται πώς θα ήταν τα πράγματα αν όλα είχαν εξελιχθεί με πιο θετικό τρόπο. Η ζωή είναι έτσι, όμως είναι δύσκολο να το εμπεδώσεις διότι είναι τόσο μεγάλος θρύλος του σπορ και για την οικογένειά του δεν είναι μια εύκολη περίοδος.

Σέβομαι πολύ την οικογένεια και δεν υποστηρίζω κανενός είδους εικασίες αν δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν είναι κάτι που μπορούμε μόνο να σεβαστούμε, και να το αποδεχθούμε όπως είναι. Έχω ακόμα καλές επαφές μαζί τους και με τον Μικ (σ.σ. τον γιο του Μίκαελ), βρεθήκαμε πολλές φορές στους αγώνες και συζητάμε για το μέλλον του, με ρωτάει τι θα πρότεινα. Ποτέ δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που θα τον ρωτούσε κάτι προσωπικό για τον πατέρα του», ανέφερε ο Γκλοκ.

ΠΗΓΗ:Newsbomb