Κυ. Ιούν 16th, 2024
Lebanon 768x512 1
Κοινοποίηση

Ο υπουργός Εκτοπισμένων στην υπηρεσιακή  κυβέρνηση του Λίβανο , Essam Sharaf al-Din, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη  ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ενόπλων μεταξύ των εκτοπισμένων Σύριων, που ίσως ξεπερνά τις 20.000, και είναι  έτοιμοι να πολεμήσουν. Μάλιστα τόνισε ότι αυτό  απαιτεί την προετοιμασία ενός προληπτικού σχεδίου.

Ο Sharaf al-Din επεσήμανε στην τηλεοπτική του εμφάνιση ότι η εξωτερική λύση σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής των εκτοπισμένων Σύριων είναι πολύ σημαντική γιατί οι παρεμπόδιση της επιστροφής τους προέρχεται από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις χώρες της Ε.Ε ότι παρεμπόδισαν τη διαδικασία επιστροφής των εκτοπισμένων Σύριων και ο φάκελος αποσύρθηκε από το Υπουργείο Εκτοπισμένων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η θέση της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την επιβίωση των εκτοπισμένων είναι ντροπιαστική και ζήτησε τη βοήθεια του αραβικού κόσμου επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι μόλις υπάρξει έγκριση από την Εθνική Ασφάλεια της Συρίας θα αρχίσουν να λειτουργούν τα καραβάνια της επιστροφής.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

ΠΗΓΗ: ERT