Σα. Μάι 18th, 2024
Ptoma.jpg
Κοινοποίηση

Ταυτοποιήθηκε το διαμελισμένο σώμα που βρέθηκε σε σακούλες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ. Πού εστιάζουν οι έρευνες των αρχών.

Δύο βδομάδες μετά την αποκάλυψη του τεμαχισμένου πτώματος που εντοπίστηκε σε σακούλες σκουπιδιών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ΔΕΔΙΣΑ Χανίων οι αρχές φαίνεται πως βρίσκονται σε καλό δρόμο ως προς την ταυτοποίηση του θύματος.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως το φριχτό έγκλημα καθώς και ο τεμαχισμός του πτώματος σημειώθηκε στο Ρέθυμνο με τους αστυνομικούς να ακολουθούν την άκρη του νήματος προκειμένου να βρουν τόσο την ταυτότητα του θύματος όσο και τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα τελευταία 24ωρα οι έρευνες τους έχουν στραφεί σε έναν 26χρονο άνδρα, Πακιστανικής καταγωγής, που φαίνεται να ζούσε σε χωριό του Ρεθύμνου. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σπίτι βρέθηκαν και κάποια ύποπτα ευρήματα τα οποία έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια για να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί περιμένουν και την εξέταση dna προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως έχουν βρει την ταυτότητα του δράστη.

Πρώτα η ταυτοποίηση, μετά οι ύποπτοι
Πρώτο μέλημα των αρχών είναι η ταυτότητα του δράστη, η οποία και πλέον είναι θέμα χρόνου. Αν όντως τα αποτελέσματα dna δείξουν πως πρόκειται για τον συγκεκριμένο άνδρα τότε ανοίγει και η έρευνα για τους υπόπτους.

Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς – όπως ήδη εικάζεται από τις αρχές – ο δολοφόνος ίσως βρίσκεται και εκτός Ελλάδος αφού είχε όλον τον χρόνο, μετά το έγκλημα να φύγει.

Σύμφωνα με το neakriti, η προανάκριση συνεχίζεται όμως αρκετά στοιχεία προέκυψαν από μαρτυρίες μέσα από τις οποίες εντοπίστηκε ακόμη και το σπίτι που διέμενε το θύμα. Μετά από έρευνα από αστυνομικούς βρέθηκαν πειστήρια όπως αίμα και κάποια αντικείμενα κοπής όπως μπαλτάς στο συγκεκριμένο σπίτι.

Το χρονικό της αποκάλυψης του εγκλήματος
Το φριχτό έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 18 Ιουλίου του 2023 στο χώρο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά.

Στις 2.30 το μεσημέρι ένας εργαζόμενος βρισκόταν στον ιμάντα του εργοστασίου και έκανε διαλογή στα σκουπίδια ανακύκλωσης. Κάποια στιγμή ανοίγει μία μαύρη σακούλα και αντικρίζει ένα κομμένο κεφάλι. Σε κατάσταση σοκ φωνάζει τους συναδέλφους και δύο άτομα πάνε κοντά του και βλέπουν και εκείνοι την φριχτή εικόνα.

Άμεσα ενημερώνεται η διοίκηση της ΔΕΔΙΣΑ και η αστυνομία. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί αλλά και ο ιατροδικαστής ενώ ο χώρος αποκλείστηκε.

Οι εργαζόμενοι αφού έδωσαν τις πρώτες καταθέσεις απομακρύνονται από την εργασία τους ενώ οι αστυνομικοί ξεκινούν να ανοίγουν και τις υπόλοιπες σακούλες, μία διαδικασία που κράτησε μέχρι και την επόμενη ημέρα.

Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκαν τα πόδια (από το γόνατο και κάτω), σπλάχνα αλλά και το ισχίο.

Ο ιατροδικαστής κατά την πρώτη αυτοψία έκανε λόγο για έναν άνδρα 30-40 χρονών με καταγωγή από χώρες της Ασίας.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες των αρχών και διαπιστώθηκε πως το απορριμματοφόρο που μετέφερε τα συγκεκριμένα σκουπίδια που είχαν και τα τεμαχισμένα μέλη ήρθαν από το Ρέθυμνο.

Μάλιστα, σε μία σακούλα βρέθηκαν και δύο αποδείξεις από συγκεκριμένη περιοχή του Ρεθύμνου με τους αστυνομικούς να είχαν μία άκρη για να πιαστούν.

Έκτοτε, οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σε συνεργασία των αστυνομικών των Χανίων με του Ρεθύμνου.