Πε. Ιούν 13th, 2024
Image1 (5)
Κοινοποίηση

Χανιά: Κυνηγώντας το…όνειρο μαθήτρια διανύει 280 χλμ καθημερινά.

Η δεκαεξάχρονη Κυβέλη Πολέντα είναι από τα Χανιά και είναι αποφασισμένη να γίνει η καλύτερη βιολίστρια της εποχής μας. Από την πρώτη στιγμή που ήχησαν στα αφτιά της οι μελωδίες του βιολιού θέλησε να το κατακτήσει.

Κανένας στην οικογένειά της δεν ασχολείται με τη μουσική. Πριν δύο χρόνια σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών αποφάσισε να μάθει βιολί. Τα κατάφερε ολομόναχη. Άρχισε να παίζει αυτοδίδακτη ώσπου αποφάσισε να τελειοποιήσει το ταλέντο της και να αφιερωθεί αποκλειστικά σε αυτό. Σήμερα, αποτελεί μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης και παράλληλα μαθητεύει δίπλα στον αγαπημένο της δάσκαλο βιολιού Γιώργο Δεμερτζή.

Αρκετές φορές τον μήνα διανύει 280 χιλιόμετρα, από τα Χανιά όπου κατοικεί μόνιμα ως το Ηράκλειο, προκειμένου να μη χάσει ούτε ένα από τα πολύτιμα μαθήματα βιολιού. Παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της.

Καταξιωμένοι μουσικοί και δάσκαλοι εντοπίζουν στο παίξιμό της κάτι μοναδικό. Κρίνουν ότι το ηχητικό αποτέλεσμα μοιάζει σαν να βγαίνει από μουσικό με δεκαπέντε χρόνια εμπειρία. Η Κυβέλη παίζει μόλις δύο. Στηρίζεται στη μουσικότητα, βάζει πολλούς χρωματισμούς, έχει χαρακτηριστικό παίξιμο και ωραίο βιμπράτο, με δυνατό της σημείο τον χαρακτήρα που δίνει σε κάθε κομμάτι.

ΠΗΓΗ:Newsbomb