Κυ. Ιούν 23rd, 2024
Psaria
Κοινοποίηση

Για μεμονωμένο συμβάν που είναι αντίθετο στις αρχές και τις αξίες τους κάνει λόγο η διεύθυνση του καταστήματος στην Κάρπαθο, μετά το βίντεο στο οποίο φαίνεται να αλευρώνουν και να τηγανίζουν ζωντανά ψάρια.

Απάντηση αναφορικά με τις καταγγελίες που έγιναν, αλλά και το σάλο που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει ψάρια να τηγανίζονται ζωντανά, έδωσε στη δημοσιότητα η διεύθυνση του εστιατορίου μέσω του δικηγόρου τους.

Στην απάντηση που δόθηκε γίνεται λόγος για μεμονωμένο συμβάν, το οποίο είναι “εκ διαμέτρου αντίθετο” στις αρχές και τις αξίες των ιδιοκτητών του εστιατορίου, ενώ τονίζεται ότι δεν αποτελεί πρακτική του καταστήματος ούτε ο βασανισμός, ούτε η κακοποίηση ζώων.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες,

Αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια αναφορικά με το δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο κατάστημά μας και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το μεμονωμένο αυτό συμβάν, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στις αρχές και τις αξίες μας.

Τονίζουμε πως επ ουδενί δεν αποτελεί πρακτική του καταστήματος μας ούτε ο βασανισμός, ούτε η κακοποίηση ζώων και πως εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε τέτοιου είδους ενέργειες. Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε το ζήτημα πολύ σοβαρά υπ’οψιν μας και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα των προϊόντων και η με σεβασμό μεταχείριση των ζώων παραμένουν στο επίκεντρο της λειτουργιάς μας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και υποσχόμαστε μέσω της πολύτιμης ανατροφοδότησης σας να βελτιώνουμε συνεχώς κάθε διάσταση της ποιότητας των υπηρεσιών μας.

Με εκτίμηση, Εκ της διευθύνσεως

Το χρονικό

Το σοκαριστικό βίντεο έφερε στη δημοσιότητα η “Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι” και δείχνει έναν άνδρα να αλευρώνει ζωντανά τα ψάρια και στη συνέχεια να τα βάζει στο τηγάνι, κρατώντας τα μέσα στο λάδι με μία τσιμπίδα, ενώ αυτά σπαρταράνε.

“Έτσι αλευρώνουμε εμείς εδώ στην Κάρπαθο τα φρέσκα ψάρια. Σπαρταριστά, της ώρας. Δεν αλευρώνεται απλά μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του”, ακούγεται στο βίντεο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έχει γίνει καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου για βασανιστική θανάτωση ζώου, ενώ, όπως μετέδωσε το Karpathiakanea.gr, έχει σχηματιστεί δικογραφία αν και έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Μετά από την δημοσίευση του εν λόγω βίντεο, σημειώθηκαν αρκετές αντιδράσεις από επισκέπτες της ταβέρνας και ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι καταδικάζουν την τεχνική μαγειρέματος που ακολουθεί το μαγαζί.

Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις:

phgh\news247