Κυ. Μάι 19th, 2024
Screenshot 2 5 768x445 1
Κοινοποίηση

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε, χθες (06-09-2023), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανωτέρω δράσης συνελήφθησαν πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ναρκωτικών, εθνικού τελωνειακού κώδικα και μαστροπείας.

Αναλυτικότερα:

Έπειτα από έλεγχο σε οίκο ανοχής σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τρεις άντρες, ηλικίας 62, 48 και 25 ετών (1 άντρας – 2 γυναίκες αντίστοιχα). Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο οίκος ανοχής που λειτουργούσε με υπεύθυνο τον 62χρονο και με τη συνδρομή της 48χρονης, δεν έφερε νόμιμη άδεια λειτουργίας, ενώ σε αυτό εργαζόταν ως εκδιδόμενη 39χρονη αλλοδαπή, στερούμενη απαιτούμενου πιστοποιητικού άσκησης επαγγέλματος.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στην εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας και ήχου, ενώ σε ξεχωριστό δωμάτιο εντός του οίκου ανοχής, βρισκόταν 25χρονη, η οποία, από κοινού με τον 62χρονο, κατείχαν (1,8) γραμμάρια κοκαΐνης.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

Η προαναφερθείσα ποσότητα κοκαΐνης,
ρομποτική κάμερα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης,
μια συσκευή καταγραφής εικόνας βίντεο,
δύο σημειωματάρια σημειώσεων και
το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.215).
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών, στην περιοχή των Συκεών, οι οποίοι κατείχαν σακίδιο με 500 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.