Sun. Dec 3rd, 2023
Epal Mak
Κοινοποίηση

Συχνό φαινόμενο να διακόπτουν μαθήματα και να τραμπουκίζουν καθηγητές – Οι μαθητές ζητούς μέτρα προστασίας.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα ΕΠΑΛ Ευόσμου της Θεσσαλονίκης μετά και το χθεσινό περιστατικό με εξωσχολικούς να εισβάλουν στο σχολείο εν ώρα μαθήματος, να εισέρχονται στη σχολική αίθουσα και να τραυματιζουν την καθηγήτρια που παρέδιδε μάθημα.

Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, όχι μόνο δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με πρωταγωνιστές άτομα που δεν σχετίζονται με το σχολείο τους αλλά η είσοδος άσχετων νεαρών ατόμων στις σχολικές εγκαταστάσεις αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Σύμφωνα με τους μαθητές, είναι συχνά τα προβλήματα που προκαλούν αυτά τα άτομα, διακόπτουν μαθήματα και τραμπουκιζουν καθηγητές, για αυτόν τον λόγο ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους, καθώς οι δύο φυλακές δεν αρκούν για να καλύψουν ένα σχολικό συγκρότημα στο οποίο καθημερινά βρίσκονται περισσότεροι από 2.000 μαθητές και έχει πάνω από έξι εισόδους.

Μιλώντας για το χθεσινό περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στο 2ο ΕΠΑΛ, ο 17χρονος Μανώλης που εκπροσωπεί το 15μελες, αναφέρει ότι όλα έγιναν την 6η ώρα του σχολικού ωραρίου. «Είχα μάθημα και άκουσα μαθητές να φωνάζουν. Μόλις βγήκα είδα την καθηγήτρια να είναι ξαπλωμένη κάτω. Μπήκαν εξωσχολικοί από την είσοδο του σχολείου, εσπρωξαν την καθηγήτρια που υπήρχε στην είσοδο και ανέβηκαν στον επάνω όροφο. Τότε βγήκε η καθηγήτρια να δει τι γίνεται και κάποιος κλώτσησε την πόρτα με αποτέλεσμα να χτυπήσει και χρειάστηκε να φύγει με ασθενοφόρο για εξετάσεις».

Όπως λέει στη συνέχεια, «οι μαθητές καταδικάζουμε κάθε τέτοια κατάσταση και δε θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στα σχολεία. Ελπίζουμε να υπάρξει καλύτερη φύλαξη του σχολείου για να μη ξανά συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς θα μπορούσε να ήταν μοιραίο». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του 15μελους, η συγκεκριμένη καθηγήτρια που είναι και υποδιευθύντρια του σχολείου, δεν ήταν στόχος των εξωσχολικων και θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε στη θέση της.

Μαθητής του σχολείου που ήταν μπροστά στο περιστατικό, περιγράφει όλα όσα είδε. «Ήρθε ένας και άνοιξε την πόρτα και τότε πήγε η κυρία να δει ποιος ήτανε. Τότε κλώτσησε την πόρτα και την χτύπησε στην μέση, ξάπλωσε και έπεσε πίσω. Μετά ήρθε το ασθενοφόρο και την πήρε και η αστυνομία. Δε γνωρίζουμε το άτομο που χτύπησε την πόρτα», τονίζει.

Ο Γιώργος Σταυρίδης, αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, αναφέρει πως «εν ώρα λειτουργίας του σχολείου κάποιοι εξωσχολικοι εισήλθαν στο εσωτερικό του σχολείου και στην αίθουσα διδασκαλίας της υποδιευθύντριας, παρέκαμψαν την εφημερία του μαθήματος, ο ένας άνοιξε και ο άλλος έσπρωξε την πόρτα, χτύπησαν και τραυμάτισαν τη διευθύντρια».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, άμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και το ΕΚΑΒ που μετέφερε την υποδιευθυντρια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και αφού της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις στη συνέχεια αποχώρησε.

«Στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ στο Δήμο μας φοιτούν περίπου 2.000 μαθητές για αυτό και εμείς ενισχυσαμε με δύο φύλακες. Όμως υπάρχει πρόβλημα, έχουμε καθημερινά παραβατικές συμπεριφορές και αυτό που θέλουμε είναι να ενισχυθεί ο δήμος μας με περισσότερη αστυνόμευση», τονίζει ο κ. Σταυρίδης, σημειώνοντας ότι οι εξωσχολικοι δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στα σχολεία και θα πρέπει να γίνονται περιπολίες από την ΕΛ.ΑΣ. στον εξωτερικό χώρο.

«Από όσο ενημερώθηκα από τον διευθυντή του σχολείου, δεν υπήρχε κάποιο προηγούμενο ή κάποιο πρόβλημα που να αφορά το γεγονός αυτό. Υπήρξε μια στοχοποίηση της καθηγήτριας. Δεν είναι δυνατόν την ώρα του μαθήματος να μπαίνουν μέσα εξωσχολικοι. Η κατάσταση δεν είναι ελεγχόμενη. Τα άτομα μπήκαν στο σχολείο, κατευθυνηκαν στην αίθουσα που έκανε μάθημα η υποδιευθυντρια και προκάλεσαν το επεισόδιο. Ευτυχώς δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός. Αυτα συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, για αυτό θέλουμε προστασία και περισσότερη αστυνόμευση», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Σημειώνεται ότι, μετά το περιστατικό, η καθηγήτρια κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Αστυνομία, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού Ευόσμου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Leave a Reply