Tue. Mar 5th, 2024
1dd49a11aa19c5f8228ff8f1dfd9cf9f L
Κοινοποίηση

Συνεχείς ανατιμήσεις έως και 10 λεπτά ανά μήνα προχωρούν οι φούρνοι και οι βιομηχανίες αρτοπαρασκευασματων τόσο στο αποκαλούμενο φθηνό ψωμί όσο και στο πολυτελείας.

Αυτές τις ημέρες η τιμή του μισού κιλού το βάρος του οποίου τις περισσότερες φορές δεν υπερβαίνει τα 350γρ από τα 0,90 – 1,10 που πωλούνταν την περίοδο του Πάσχα, σήμερα είναι στα 1,20- 1,30. Παράλληλα καταγράφονται επιπρόσθετες χρεώσεις στο ψωμί το ζυμωτό, το σικάλεως και τα ολικής αλέσεως, οι τιμές των οποίων διαμορφώνεται χωρίς πλαφόν.

Οι καταναλωτές καταγγέλουν ανύπαρκτους ελέγχους με συνέπεια αρκετοί φούρνοι κυρίως οι αλυσίδες να παρασκευάζουν το ψωμί με χαμηλότερης ποιότητας προϊόντα.

«Και η παραμικρή αύξηση είναι μία έξτρα επιβάρυνση για εμάς, παρ όλο που δεν φαίνεται, καθώς μια τετραμελή οικογένεια χρειάζεται κάθε ημέρα, αφού είναι το ψωμί είναι είδος πρώτης ανάγκης. Προσπαθούμε να αγοράζουμε ψωμί μέρα παρά μέρα. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη αύξηση που έχει γίνει μέσα σε έξι μήνες. Πλέον σηκώνουμε τα χέρια ψηλά», δηλώνει στα dnews ο κ. Χρήστος.

Εκτός από τις αυξήσεις στα αρτοσκευάσματα, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν αυξηθεί οι τιμές στα κρύα σάντουιτς, αφού τυριά, αλλαντικά, λαχανικά έχουν ακριβύνει εξίσου.

Νέες αυξήσεις και στα αναψυκτήρια

Αυξήσεις της τάξεως του 10% – 20% παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στα αναψυκτήρια.

Οι τυρόπιτες (απλές σφολιάτες) στοιχίζουν 1,30 ευρώ και φτάνουν μέχρι 3. Η λουκανικόπιτα απο 1,80 μέχρι 2,50 ευρώ. Κρουασάν βουτύρου από 1,30 ευρώ, ενώ τα σοκολάτας από 1,90 ευρώ. Η πίτσα (το κομμάτι) στοιχίζει 2 ευρώ, ωστόσο η τιμή αυξάνεται ανάλογα με τα υλικά που περιέχει.

«Πριν 10 ημέρες παραλάβαμε τα τιμολόγια απο τις νέες προμήθειες. Σε όλα τα είδη όπως το αφράτο ψωμάκι για σάντουιτς, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, η τσιαπάτα, οι μπασκέτες καθώς και οι σφολιάτες αυξήθηκαν από 10% έως 20%. Δηλαδή από εκεί που αγοράζαμε το ψωμάκι 0,30 ευρώ τώρα το παίρνουν 0,35 ευρώ. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να ανεβάσουμε τις τελικές τιμές, δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας αφού όσο πιο ακριβά αγοράζουμε τόσο πιο ακριβά πουλάμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στα Dnews ιδιοκτήτης αναψυκτηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

dikaiologitika.gr