Σα. Ιούν 22nd, 2024
Elliniki Astinomia
Κοινοποίηση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά το βράδυ του Σαββάτου.

Ο αρχιφύλακας πέρασε την πόρτα του ανακριτή στις 11:45 το πρωί, με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης αφού στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, ενώ στη θήκη του συνοδηγού υπήρχε ένα κατσαβίδι, το οποίο δεν εξηγείται από τις δραστηριότητες τόσο του θύματος, όσο και του αδελφού του.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυξημένα, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι του 17χρονου.

«Δεν μπορεί ο καθένας να σκοτώνει ένα παιδί. Και Ρομά να είναι και Τούρκος να είναι. Αίμα δεν έχουμε όλοι; Δεν μας εχει πλάσει όλους ο Θεός; Πρέπει αυρό να σταματήσει» είπε ο θείος του θύματος στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ήταν καλό παιδί, πήγαινε κάθε πρωί στη δουλειά να συντηρήσει την οικογένειά του, μετά στο σχολείο, δεν το είχε παρατήσει. Και Ρομά να ήταν τι πάει να πει. Άνθρωπος ήταν κι είχε ψυχή» δήλωσε φίλος του 17χρονου.