Σα. Ιούν 22nd, 2024
Erdogan 4 1 768x461
Κοινοποίηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Αίγυπτο «το συντομότερο δυνατό», με κύριο αντικείμενο τις εξελίξεις στη Γάζα, άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, κατά την πτήση της επιστροφής του από την Αλγερία, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ανθρωπιστικό δράμα στη Γάζα, τονίζοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση κάνει θετικά βήματα στη συνοριακή πύλη της Ράφα». Σημείωσε, επίσης, ότι σε πρώτη φάση 40 από τους καρκινοπαθείς από τη Γάζα μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και σε δεύτερο στάδιο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 88. Εξέφρασε την επιθυμία να περιθάλψει η Τουρκία περισσότερους ασθενείς από τη Γάζα, ειδικά παιδιά.

 «Μπορεί να οργανώσω ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό. Αυτά τα θέματα θα είναι η κύρια ατζέντα μας» δήλωσε.

Αναφορικά με την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβλεψε ότι οι όμηροι θα ανταλλαγούν σήμερα και αύριο. Αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τον όρο «όμηρος», δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως «η Χαμάς έχει ή θα έχει αρνητική συμπεριφορά απέναντι στους αμάχους που βρίσκονται στα χέρια της». Προσέθεσε δε ότι «υπάρχει σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων στα χέρια των Ισραηλινών. Η Χαμάς προσπαθεί αυτή τη στιγμή να τους σώσει».

«Όπως γνωρίζετε, γίνεται ένα νέο βήμα στη διαδικασία με την παρέμβαση του Κατάρ. Πιστεύω ότι σήμερα και αύριο θα ξεκινήσει η ανταλλαγή ομήρων» συμπλήρωσε.