Πε. Ιούν 13th, 2024
4 Met 1024x458
Κοινοποίηση

Στην σκιά των Μετεώρων οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, παρουσιάζει το πως προσετέθη η περιοχή στο Δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO. 

Η περιοχή μπαίνει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, που θα την καταστήσει γνωστή σε διαφορετικού πολιτισμικού επιπέδου τουρίστες, εξηγεί ο Λευτέρης Αβραμόπουλος, Δήμαρχος Μετεώρων. Όπως αναφέρει σε 2.500 στρέμματα τα Μετέωρα αποτελούν έναν μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει τον θρησκευτικό τουρισμό και τον φυσιολατρικό. «Υπάρχουν 213 γεωπάρκα σε 48 χώρες με την Ελλάδα να διαθέτει τα περισσότερα σε σχέση και με την έκτασή της».

Ένας πλήρης φάκελος κατετέθη και κέρδισε την θέση που του άξιζε. Το ταξίδι του ξεκίνησε από την περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τον ΟΦΥΠΕΚΑ, το Επιμελητήριο Τρικάλων και τους δήμους Μετεώρων και Πύλης, οι οποίοι συνέπραξαν στην σύνταξή του.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, τα γεωπάρκα βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες με την διατήρηση της γεωλογικής τους κληρονομιάς και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η φύση άπλωσε το χέρι της και σκόρπισε πλουσιοπάροχα δώρα, που οι τοπικές κοινότητες οφείλουν να διατηρήσουν γι χάρη της δικής τους επιβίωσης.

ΠΗΓΗ: ERT