Σα. Μάι 25th, 2024
Peripoliko
Κοινοποίηση

«Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με απατηλό μήνυμα. Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς & να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ζητάει από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ένα mail-απάτη, που φέρνει την «υπογραφή» του Αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου. Μάλιστα το έγγραφο έχει τα λογότυπα της Ελληνικής Δημοκρατίας, του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Interpol κ.λπ. και δήθεν υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, διακινείται κείμενο-μήνυμα μέσω email, ως δήθεν επιστολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών».