Πε. Ιούν 13th, 2024
Unnamed File
Κοινοποίηση

Συνολικά 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή για τη γενική δοκιμή της αριστουργηματικής όπερας του Τζουζέππε Βέρντι Ναμπούκκο, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 στις 21.00 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Για όγδοη χρονιά -και μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω πανδημίας- η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν μια εντυπωσιακή παραγωγή όπερας στο Ηρώδειο, με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους.

Η συγκεκριμένη όπερα είναι διάσημη, μεταξύ άλλων, για το περίφημο χορωδιακό των Εβραίων σκλάβων, το οποίο επέχει θέση εθνικού ύμνου για τους Ιταλούς, καθώς εξέφρασε το συλλογικό αίσθημα ενάντια στον Αυστριακό κατακτητή. Την παραγωγή, η οποία θα παρουσιαστεί για τέσσερις παραστάσεις στις 26, 27, 29 και 30 Ιουλίου στο Ηρώδειο, διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός αρχιμουσικός Πάολο Καρινιάνι, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διακεκριμένος Ιταλός σκηνοθέτης Λέο Μουσκάτο. Πρωταγωνιστούν σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι μονωδοί με διεθνή καταξίωση.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή του Ναμπούκκο -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα γίνει στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα / τηλ. κέντρο: 2130885700), την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, από τις 11.00 έως τις 20.00.

Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια.

ΠΗΓΗ: cnn.gr