Wed. Dec 6th, 2023
5af4b4c610e2319333c40bcf6fc4f46b Electriccar 1 960x600
Κοινοποίηση

Σκοπός είναι να ελαττωθεί το άγχος της επαναφόρτισης για τους οδηγούς

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέληξε την Τρίτη σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την ανάπτυξη περισσότερων σταθμών φόρτισης για αυτοκίνητα που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και παροχής εναλλακτικών καυσίμων, καθώς η ΕΕ προσπαθεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στον τομέα των μεταφορών.

«Η συμφωνία θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες και άλλους ενδιαφερόμενους ότι φιλικές προς το χρήστη υποδομές επαναφόρτισης και σταθμοί ανεφοδιασμού εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο, θα εγκατασταθούν σε ολόκληρη την ΕΕ», δήλωσε ο Αντρέας Κάρλσον, υπουργός υποδομών και στέγασης της Σουηδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση στις Βρυξέλλες. Η Σουηδία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της ΕΕ.

Σχολιάζοντας περαιτέρω αυτό που αποκάλεσε «προσωρινή πολιτική συμφωνία» μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κάρλσον πρόσθεσε: «Οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον λόγο να αισθάνονται άγχος για την εύρεση σταθμών φόρτισης και ανεφοδιασμού στο ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο ή το όχημα με κυψέλες καυσίμου».

Πρόσθεσε ότι στόχος της Ενωσης ήταν να καταστήσει διαθέσιμη μεγαλύτερη ικανότητα επαναφόρτισης στους δρόμους στις αστικές περιοχές καθώς και κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ πρόκειται να δώσουν την τελική έγκριση αργότερα την Τρίτη για τον τερματισμό των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων που εκπέμπουν CO2 το 2035, αφού η Γερμανία κέρδισε μια εξαίρεση για αυτοκίνητα που λειτουργούν με ηλεκτρισμό.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr – reuters

Leave a Reply