Κυ. Μάι 26th, 2024
Trekking 780x470
Κοινοποίηση

Δελτίο Τύπου

Δράσεις Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου για το πρόγραμμα ERASMUS+ “SENS”.

Το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, ολοκλήρωσε το πρώτο από τα τρία αθλητικά εργαστήρια και δράσεις, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, SENS, που σκοπό έχει τη συσχέτιση και ευαισθητοποίηση του κόσμου των σπορ με την περιβαλλοντική προστασία.

Το εργαστήρι και η δράση, ήταν σχετικό με την πεζοπορία ή αλλιώς Trekking. Τριάντα νέοι και νέες, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Βαρυτιμιάδη (ΚΦΑ) και τις οδηγίες του Ε.Σ.Δ.Τ., εκπαιδεύτηκαν στις αρχές της προπονητικής και προετοιμασίας του αθλήματος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πεζοπορία στα Καλάβρυτα.

Το ΕΣΔΤ προετοιμάζει ακόμα δύο παρόμοιες δράσεις για ποδηλασία και αγωνιστικό προσανατολισμό (orienteering). Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις από τις πέντε προγραμματισμένες δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Μια ενημερωτική ημερίδα για τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ένας αγώνας powerlifting με εφαρμογή αρχών φιλικών προς το περιβάλλον και έναw διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “αθλητισμός και φύση”.