Κυ. Ιούν 16th, 2024
Diki Kampanou 2048x1406
Κοινοποίηση

Στον απόηχο της ομολογίας του δεύτερου εκ των 12 κατηγορουμένων ότι μαχαίρωσε τον ‘Αλκη Καμπανό στο πόδι με αποτέλεσμα να “βρει” τη μηριαία αρτηρία, παραδοχή που όμως αμφισβητήθηκε ευθέως τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο κι από την πολιτική αγωγή, συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για την «τυφλή» οπαδική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο φοιτητή, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται ύστερα από διακοπή μίας εβδομάδας και τη «σκυτάλη» στις απολογίες πήρε ο τρίτος κατηγορούμενος. Ανεβαίνοντας στο βήμα του δικαστηρίου ο 22χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του ‘Αλκη που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόφαση να εκδηλωθεί η επίθεση στην Χαριλάου, επιβεβαιώνοντας ότι αφορμή στάθηκε περιστατικό που προηγήθηκε στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι του ‘Αρη κυνήγησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ». «Είπαμε να πάμε μία βόλτα, να πάμε να μαλώσουμε με οπαδούς του ‘Αρη» ανέφερε, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε από όλους, «ο καθένας με τη δική του συναίνεση».

Σε ό,τι αφορά τη δική του συμμετοχή στο φονικό επεισόδιο, ο 22χρονος αρνήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με τον ‘Αλκη και ότι ο ίδιος κυνήγησε έναν φίλο του 19χρονου. Η απολογία του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: newsit.gr