Κυ. Μάι 19th, 2024
Kara 768x512 1
Κοινοποίηση

Τα ποσοστά δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν διατηρήθηκαν σταθερά στο 40% στις αρχές Ιουλίου, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα της προεδρίας του, ενώ οι οικονομικές ανησυχίες συνεχίζουν να προβληματίζουν τους Αμερικάνους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos αυτή την εβδομάδα.

Η τριήμερη διαδικτυακή δημοσκόπηση, που ρώτησε τους Αμερικάνους «Εγκρίνετε ή αποδοκιμάζετε τον τρόπο που ο Τζο Μπάιντεν διαχειρίζεται τα καθήκοντά του ως προέδρου;» και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, έδειξε οριακή μείωση από το ποσοστό δημοτικότητας του 41% ένα μήνα νωρίτερα, εντός του περιθωρίου σφάλματος των τριών ποσοστιαίων μονάδων που δίνει η έρευνα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των συμμετεχόντων – 21% – επικαλέστηκε την οικονομία ως τη μεγαλύτερη ανησυχία, ενώ ακολουθεί το 15% που επικαλέστηκε το έγκλημα ή τη διαφθορά.

Το ποσοστό του Μπάιντεν είναι αντίστοιχο του 41% του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ, σε αυτό το σημείο της προεδρίας του, ένας σχετικά χαμηλός αριθμός συγκριτικά με τους αμέσως προηγούμενους προέδρους, τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Ο. Μπους.

Η δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos έγινε μέσω Διαδικτύου στα αγγλικά και συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.028 ενηλίκους.

ertnews.gr