Κυ. Ιούν 16th, 2024
Agorastos Kouretas Combo
Κοινοποίηση

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για λογαριασμό του onlarissa.gr για την Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει μια αναμέτρηση θρίλερ ανάμεσα στον νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Δημήτρη Κουρέτα.

Στην πρόθεση ψήφου ο Κώστας Αγοραστός συγκεντρώνει ποσοστό 43,1%, έναντι 39% του Δημήτρη Κουρέτα, ποσοστά που απέχουν από την εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής κατά +2% για τον κ. Αγοραστό και κατά +5% για τον κ. Κουρέτα. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο αρκετά υψηλό 17,9%.

Και εδώ το ποσοστό της αποχής αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Στην εκτίμηση ψήφου η δημοσκόπηση δίνει ποσοστά από 49% έως 54% στον κ. Αγοραστό και από 43% έως 48% στον κ. Κουρέτα. Στην ανάλυση της ψήφου ανά κομματική προέλευση, εντύπωση προκαλεί η υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που επιλέγουν τον κ. Αγοραστό, η οποία ανέρχεται σε 80,7%.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 705 ατόμων στην περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας, στο διάστημα από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2023, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview», μέλος της ESOMAR και κατατέθηκε όπως ορίζει η νομοθεσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.