Κυ. Ιούν 16th, 2024
αρχείο λήψης 2024 01 04t161003.154
Κοινοποίηση

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και απιστία ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

Η πρεσβύτερα έχει τη φυσική αυτουργία στις πράξεις και ο πατέρας Αντώνιος την ηθική αυτουργία. Και οι δυο κατηγορούνται για ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος. Ακόμη δυο άτομα, ένας πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού και συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος, αφού ο μεν πρώην υπάλληλος φέρεται να γύρισε 30.000 από το μισθό του στην Κιβωτό, ενώ σε θυρίδα του συγγενή που κατοικεί σε νησί του Αιγαίου, εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα της απιστίας συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσά που σχετίζονται με  την αγορά από το ζεύγος  ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Επίσης, αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Κατά τις εισαγγελικές αρχές τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Η υπεξαίρεση, επίσης, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε  ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Οι ποινικές διώξεις ήταν αποτέλεσμα της πολύμηνης προκαταρκτικής έρευνας του εισαγγελέα κ. Σέβη, αναφορικά με τα οικονομικά πεπραγμένα του πατρός Αντώνιου και της συζύγου του στην Οργάνωση. Η έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή.

Πηγή: ΕΡΤ