Σα. Μάι 25th, 2024
Alkis Kampanos Graffiti In 2301 2048x1410
Κοινοποίηση

Εξελίξεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζονταν σήμερα (27.04.2023) οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Το χτύπημα είναι από το δικό μου μαχαίρι» είπε, μεταξύ άλλων, ο δεύτερος κατηγορούμενος.

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του και να μην βρίσκεται εκεί που είναι. Θέλω οι γονείς να γνωρίζουν την αλήθεια». Έτσι ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του, την νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου.

«Έχω παραδεχτεί από την αρχή την συμμετοχή μου στην επίθεση, μέσα από την φυλακή συνειδητοποίησα το κακό που προξένησα σε όλο το συμβάν. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς και την αδελφή του Άλκη. Δεν ξέρω πως το έχω αντιμετωπίσει τόσο καιρό. Μακάρι να είχα πάρει εγώ την θέση του» κατέθεσε – σύμφωνα με το thesstoday.gr – ο 21χρονος.

«Το χτύπημα είναι από το δικό μου μαχαίρι»
Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, στη συνέχεια ο 21χρονος έκανε μια παύση κάποιων δευτερολέπτων και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το μοιραίο χτύπημα στο πόδι του Άλκη. «Ήταν σαν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όμως όλο το δικαστήριο, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες συνειδητοποίησα ακούγοντας όλη την διαδικασία πως εγώ τον χτύπησα. Μόλις έμαθα την επόμενη μέρα ότι “έφυγε” ένα παιδί, σοκαρίστηκα. Τρομοκρατήθηκα. Πρέπει και θέλω οι γονείς του να ξέρουν την αλήθεια» είπε ο κατηγορούμενος.

Και συνέχισε: «Έχω ακόμη τις αμφιβολίες μου αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστές, μέσα από την φωτογραφία κατάλαβα ότι το χτύπημα ήταν από το δικό μου μαχαίρι. Θέλω να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να μην γινόταν ποτέ όλο αυτό. Είμαι σίγουρος για το χτύπημα και αυτή είναι η αλήθεια».

Τι υποστήριξε ο πρώτος κατηγορούμενος
Να σημειωθεί ότι ο 21χρονος είναι ο συνοδηγός του πρώτου οχήματος που έφθασε στο σημείο. Τον συγκεκριμένο είχε κατονομάσει ο πρώτος κατηγορούμενος, οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, σαν ένα από τα άτομα που κρατούσαν μαχαίρι αλλά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε αν επιτέθηκε σε κάποιον.

Ο 24χρονος πρώτος κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι ένα οπαδικό επεισόδιο που προηγήθηκε στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι κυνήγησαν κάποιους δικούς μας» αποτέλεσε το έναυσμα για την άγρια επίθεση σε βάρος του Άλκη Καμπανού και των φίλων του. Αποποιούμενος την ενεργό συμμετοχή του στο έγκλημα και επαναλαμβάνοντας ότι «δεν πήγαμε να σκοτώσουμε» παρά μόνο «να κυνηγήσουμε, να χτυπήσουμε κάποιον», ο 24χρονος περιέγραψε το χρονικό της δολοφονικής -όπως εξελίχθηκε- επίθεσης, ζητώντας συγγνώμη για την εμπλοκή του στην – όπως είπε – «τραγική αυτή ιστορία».

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Πηγή: newsit.gr