Πε. Ιούλ 18th, 2024
0d1e98d0d2a2b6a65bc2b91afd6e6369 L
Κοινοποίηση

Το πτώμα του μαθητή βρέθηκε χθες το βράδυ έπειτα από ολοήμερες έρευνες, διευκρίνισε.

Βρέθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ το πτώμα μαθητή λυκείου, ο οποίος αγνοείτο στη Νέα Ζηλανδία, αφού παρασύρθηκε από τα νερά σε σπήλαιο στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

“Οι σκέψεις μας στρέφονται (στην οικογένειά του) αυτήν την τραγική στιγμή”, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στην περιφέρεια του Βορείου Νησιού, στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης της αστυνομίας και της πυροσβεστικής μετείχαν χθες στις προσπάθειες εντοπισμού του μαθητή στο Άμπεϊ Κέιβς, σπήλαιο βόρεια του Όκλαντ, όπου ομάδα μαθητών που είχαν πάει εκδρομή βρέθηκε σε “δύσκολη κατάσταση”, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το πτώμα του μαθητή βρέθηκε χθες το βράδυ έπειτα από ολοήμερες έρευνες, διευκρίνισε.

“Αυτό είναι ο χειρότερος εφιάλτης για κάθε γονιό που στέλνει το παιδί του στο σχολείο το πρωί και δεν το βλέπει να επιστρέφει σώο και αβλαβές στο σπίτι το απόγευμα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Κρις Χίπκινς, σύμφωνα με την εφημερίδα The New Zealand Herald.

Το Άμπεϊ Κέιβς βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη Γουάνγκαρεϊ και περιλαμβάνει τρεις σπηλιές που είναι “επιρρεπείς σε ξαφνικές πλημμύρες”, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δημοτικού συμβουλίου.

Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε καθώς καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις σάρρωναν το άνω τμήμα του Βορείου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, προκαλώντας πλημμύρες και το κλείσιμο σχολείων και δρόμων.

Το Όκλαντ, η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μολονότι όπως δήλωσε σήμερα η αξιωματούχος της υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων του Όκλαντ Ρέιτσελ Κέλεχερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, οι περισσότεροι δρόμοι έχουν τώρα ανοίξει και λειτουργούν οι συγκοινωνίες.

Ομάδες των δήμων θα βγουν σήμερα στους δρόμους για να κάνουν αποτίμηση των ζημιών που ενδεχομένως έχουν προκληθεί σε κτίρια, πρόσθεσε.

dikaiologitika.gr