Πε. Ιούλ 18th, 2024
Sexoyaliki Parenoxlisi
Κοινοποίηση

Συνεχίζει να απασχολεί τις Αρχές η υπόθεση της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη που διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων και έπεσε θύμα βιασμών – Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας της.

O δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης από τη δομή της Νέας Σμύρνης που έπεσε θύμα βιασμού, με δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση να προφυλακίζονται, μίλησε για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της ανήλικης. Οπως είπε, η αδελφή του ανήλικου κοριτσιού επέστρεψε στη δομή όπου φιλοξενείται και την οποία είχε εγκαταλείψει για περίπου τρεις εβδομάδες. 

Παράλληλα τόνισε ότι η μητέρα των κοριτσιών γνώριζε για το γεγονός ότι συχνά οι κόρες της έφευγαν από τη δομή φιλοξενίας και ότι εκείνη είχε εκφράσει τα παράπονά της στo ίδρυμα, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι η δομή δεν μπορεί να ασκήσει βία για να περιορίσει τα παιδιά.

«Η μητέρα το γνώριζε και επανειλημμένως και εγγράφως είχε διατυπώσει τα παράπονα και τις καταγγελίες της για τις συνθήκες προστασίας που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν για τα δύο κορίτσια της που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη δομή. Την ενημέρωνε η δομή και το μάθαινε από τα ίδια τα κορίτσια μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο, χάθηκαν τα ίχνη του μεγάλου κοριτσιού για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εκδοθεί Amber Alert και να γίνει αναζήτηση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής», είπε ο δικηγόρος μιλώντας στο Mega.

Δεν τηρείται το πρωτόκολλο. Δεν υπήρχε φύλαξη και οι καταγγελίες αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη δομή στη Νέα Σμύρνη, ό,τι ώρα θέλουν φεύγουν κι ό,τι ώρα θέλουν επιστρέφουν, πράγμα που καθιστά τα παιδιά ανυπεράσπιστα και τα εκθέτει σε κίνδυνο», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα του οικογενειακού περιβάλλοντος των κοριτσιών είναι να απομακρυνθούν από τη δομή και να μεταφερθούν σε άλλη, η οποία θα παρέχει καλύτερες συνθήκες.

.reader.gr/

Αφήστε μια απάντηση