Πε. Ιούλ 18th, 2024
Beligradi1
Κοινοποίηση

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (3.5.2023) όταν ένας έφηβος μαθητής μπήκε σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι και άνοιξε πυρ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tahjug ένας φρουρός σκοτώθηκε και πέντε μαθητές τραυματίστηκαν, ωστόσο σερβικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για οχτώ νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μαθητής της 7ης τάξης (14 ετών) εισήλθε στο κτήριο του δημοτικού σχολείου «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι στις 8:30 η ώρα το πρωί και άρχισε να πυροβολεί.

Ο έφηβος φέρεται να ήταν οπλισμένος με τουλάχιστον δύο όπλα. Ο ίδιος πυροβόλησε αρχικά τον φρουρό του σχολείου και στη συνέχεια μπήκε μέσα στο κτήριο και έστρεψε το όπλο του κατά των συμμαθητών του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraf, ο δράστης μπήκε σε μια από τις τάξεις και πυροβόλησε τη δασκάλα, όταν οι μαθητές έπεσαν πάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ο έφηβος δεν σταμάτησε λεπτό να πυροβολεί.

Λίγη ώρα αργότερα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στο κτήριο και συνέλαβαν τον δράστη.

Τα σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί τραυματίες μαθητές, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να ανέβει σημαντικά. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tahjug, ένας από τους μαθητές βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Μια δασκάλα έχει τραυματιστεί σοβαρά και χειρουργείται αυτή την ώρα. 

Πηγή: newsit.gr