Σα. Ιούν 22nd, 2024
Giatros Pixabay
Κοινοποίηση

Την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος έχασε ένας γιατρός στο Βόλο, μετά από επώνυμες καταγγελίες για αντιεπιστημονικές μεθόδους κατά την πανδημία του κορονοϊού. 

Με ομόφωνη απόφασή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου αφαίρεσε δια βίου την άδεια άσκησης επαγγέλματος ενός γιατρού μέλους του. Πρόκειται για την πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, που αφαιρείται για πάντα η άδεια από γιατρό να ασκεί τα καθήκοντά του, σε μία υπόθεση που απασχολούσε το Σύλλογο της Μαγνησίας, από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, με συνεχείς συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφαίρεσε από τον γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, αλλά η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, τον οποίο είχαν καταγγείλει για τουλάχιστον δύο υποθέσεις, ελεγχόταν από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου. Σύμφωνα με την πρώτη καταγγελία, χορηγούσε κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών κaτά της covid-19. Επίσης, προέτρεπε τους ασθενείς να αρνηθούν νοσηλεία τους σε νοσοκομείο ενώ νοσούσαν από κορονοϊό. Υπήρξε και πάλι επώνυμη καταγγελία από κάτοικο του Βόλου σύμφωνα με την οποία έχασε τη σύζυγό του εξαιτίας των συμβουλών του συγκεκριμένου γιατρού. Όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο, η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη, μέχρι που έφυγε από τη ζωή.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες για τις μεθόδους του γιατρού, γι’ αυτό και η απόφαση για την αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ήταν ομόφωνη.

Πηγή:.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση