Κυ. Μάι 19th, 2024
Gettyimages 81498064
Κοινοποίηση

ΟΊαν ΜακΚέλεν, ο ηθοποιός που λατρεύτηκε ως Gandalf στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», έτυχε να πάρει το ρόλο, όπου αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Μιλώντας στο Variety, ο πασίγνωστος ηθοποιός αποκάλυψε ότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή της παραγωγής για το ρόλο.

Ο Ίαν ΜακΚέλεν / (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, pool)

«Δεν νομίζω ότι είναι κάποιος ποτέ η πρώτη επιλογή. Εγώ σίγουρα δεν ήμουν η πρώτη επιλογή για τον Gandalf. Αρνήθηκε το ρόλο ο Τόνι (σ.σ. Άντονι) Χόπκινς. Και ο Σον Κόνερι» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

O Σον Κόνερι το 2020 / (AP Photo/Andrew Medichini)

Ο ρόλος του Gandalf, ενός φημισμένου μάγου της Μέσης Γης, είναι ένας μόνο από τους δεκάδες που έχει ενσαρκώσει με απόλυτη επιτυχία ο Ίαν ΜακΚέλεν.

O Άντονι Χόπκινς / (AP Photo/Jae C. Hong, File)

Μάλιστα, οι φαν του θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν σύντομα ως Τζίμι Έρσκιν, στην ταινία «Ο Κριτικός» (The Critic).

Ο Ίαν ΜακΚέλεν διασκεδάζει ιδιαίτερα τους ρόλους των κακών.

«Συχνά, ο διάολος λέει τα καλύτερα τραγούδια και έχει τα καλύτερα λόγια και έχει πλάκα να παίζεις έναν απίθανο τύπο που εμφανώς έχει συναισθηματικά προβλήματα» είπε στο Variety ο ίδιος.

Η νέα ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Μιλώντας για τον ρόλο του αυτό, ο Ίαν ΜακΚέλεν είπε ότι ήταν αρκετά μεγάλη πρόκληση για εκείνον.

«Ήταν ενδιαφέρον σενάριο, που είχε τάσεις μελοδράματος. Αν το κοινό δεν πιστεύει σε αυτό που κάναμε τότε μπορεί να θεωρήσει τα όσα συμβαίνουν λίγο κουραστικά. Ήταν μια περίεργη ισορροπία» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ξεκίνησε την Πέμπτη 7/9 και θα ολοκληρωθεί την 17η Σεπτεμβρίου.