Δε. Ιούλ 15th, 2024
2344044
Κοινοποίηση

750 σταθερές κάμερες σε όλη την Αττική ετοιμάζεται να τοποθετήσει η Ελληνική Αστυνομία, τόσο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όσο και για θέματα τροχαίας.

Ήδη είναι σε εξέλιξη μια έρευνα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η οποία θα περιλαμβάνει ανάλυση των περιοχών της Αττικής με βάση τα περιστατικά παραβατικότητας και κάμερες θα τοποθετηθούν με βάση αυτό το χάρτη και με βάση τις ανάγκες και αυξημένη αστυνόμευση της κάθε περιοχής.

Η διαδικασία αυτή σημαίνει ταυτόχρονα και αναβάθμιση του κέντρου επιχειρήσεων τόσο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όσο και στο Αρχηγείο της Κατεχάκη.

Τα δύο αυτά επιχειρησιακά κέντρα, θα παίρνουν την εικόνα από τις κάμερες.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική λειτουργούν μόλις 18 κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι κάμερες της Περιφέρειας Αττικής που όμως χρησιμοποιούνται για την κυκλοφορία είναι περίπου 150.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες τόσο από νομικής πλευράς όσο και για την εξασφάλιση των κονδυλίων με τον Γιάννη Οικονόμου να φαίνεται αποφασισμένος παρά τις ενδεχόμενες όποιες αντιδράσεις, να ενισχύσει τα οπτικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ. που σημαίνει ότι έρχονται προμήθειες και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα όπως για παράδειγμα περισσότερα drones.

Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις άδειες όπλων

Την ίδια ώρα, αυστηροποιείται το πλαίσιο για τις άδειες όπλων ακόμα και κυνηγετικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1 εκατ. κυνηγετικά όπλα και περίπου 4.500 σκοπευτικά όπλα.

Μάλιστα σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών οι δράστες χρησιμοποίησαν το κυνηγετικό τους όπλο.

Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα προβλέπεται μάλιστα και η λειτουργία μας βάσης δεδομένων που σημαίνει ότι κάθε φορά που θα πρέπει ενδιαφερόμενος να αγοράσει ένα όπλο να γίνεται βαλλιστική εξέταση και άρα να είναι καταγεγραμμένο στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Μάλιστα έχει συσταθεί μια ειδική επιτροπή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που νομικά θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα.