Δε. Ιούλ 15th, 2024
αρχείο λήψης 2024 01 05t114533.984
Κοινοποίηση

Υπερχειλίζουν ποτάμια ενώ συνεχίζονται οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις κυρίως στην Nοτιοανατολική Αγγλία με 297 προειδοποιήσεις να είναι σε ισχύ, ενώ πολικές θερμοκρασίες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Ολόκληρες πόλεις έχουν αποκοπεί  μετά τον κατακλυσμό που έφερε η καταιγίδα Χενκ τις τελευταίες ημέρες και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν  ότι έως τις 3 το πρωί θα μπορούσαν να πέσουν έως και 40 χιλιοστά νερού στις πληγείσες περιοχές.

Δραματικές εικόνες  δείχνουν πλημμύρες στα Μίντλαντς , στην κεντρική Αγγλία ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας επικράτησε περαιτέρω ανησυχία καθώς τα κανάλια στην περιοχή Χάκνεϊ Γουίκ, στο ανατολικό Λονδίνο ξεχείλισαν  λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στην βρετανική πρωτεύουσα, ένα πλωτό μπαρ βυθίστηκε στον ποταμό Τάμεση, ενώ ο αυτοκινητόδρομος A41 στην βόρεια περιοχή του Λονδίνου, στο Μπερντ Κρος , βυθίστηκε κάτω τον όγκο του νερού που έπεσε αργά το βράδυ.

Η βροχή θα δώσει τη θέση της στο σκανδιναβικό  ψύχος την επόμενη εβδομάδα , προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι,  που θα μπορούσε να φέρει θερμοκρασίες έως και -10C με χιόνι και πάγο. Ωστόσο, η Βρετανία θα πρέπει να ανακάμψει από τις εκτεταμένες πλημμύρες, πλήττοντας τις σιδηροδρομικές και άλλες υπηρεσίες μεταφορών, ενώ δεκαδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Το Nottinghamshire ήταν μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο, με τουλάχιστον 100 ιδιοκτησίες σε 16 περιοχές να πλημμυρίσουν και άλλα 500 σπίτια εκκενώθηκαν.

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

ΠΗΓΗ: ERT